“Heeft zure regen te maken met al die zure mensen?” Deze vraag stelde mijn jongste me enkele jaren geleden. Ik ging vanaf dat moment zoveel in zo’n ander licht zien. Denk alleen al aan de tekstwolkjes in strips. Hoezo zitten onze gedachten in een wolkje?

Later zag ik het terug in diverse films en series, met name die gericht op kinderen. Onze energie bepaalt de atmosfeer. Ook uitdrukkingen wijzen er echter naar. Donkere wolken pakken zich samen. Achter de wolken schijnt de zon. In de wolken verheffen. In de wolken zijn. Met zijn hoofd in de wolken lopen. Al deze uitdrukkingen zeggen iets over onze gedachten en state of mind.

Het had me niet meer losgelaten en toen ik ‘10 jaar duisternis’ schreef ontkwam ik er niet aan om er een stuk aan te wijden. Ik deel het hier met liefde, omdat ik geloof dat ook de klimaatcrisis ons een kans biedt om niet alleen te zeggen: ‘Dit klopt niet’, maar vooral ook om te ontdekken ‘Wat dan wel?’.

Onze energievelden bepalen de atmosfeer.

 Natuurlijk wordt het weer gemanipuleerd. En wellicht juist omdat wie de wolken of beter gezegd het water beheerst, de macht heeft. Toch moeten we onze eigen invloed niet uitvlakken. We zien het gebeuren. Want natuurlijk komt er na een intense periode van regen hitte. Velen zijn witheet. Onze emoties liggen nog teveel in uitersten. Tijd om naar het gouden midden van onze innerlijke wereld te bewegen.

Hopelijk helpt deze tekst.

‘Water is een informatiedrager. De wolken in de lucht zijn zodoende niet alleen het resultaat van al onze gedachten. Ook zijn zij informatiedrager van de levenswijsheid die via de waterkringloop verbonden is met de aarde en de hemel en continu als regen op ons neerdaalt. De gouden regen die ons zuivert en verlost en die gelinkt is aan de hemelse wateren die door het fundament komen zoals ook in de Bijbel staat.’

De aanwezigen knikten. Cullen vroeg zich af of ze het echt begrepen of slechts deden alsof om niet door de mand te vallen.

‘Ook de Zonnevlammen van de Galactische Zon komen onze sfeer binnen als energie. Gedragen in waterdamp. In de wolken die over ons heen drijven zit dus alle levenswijsheid verborgen. Het zijn gedachten wolkjes. Zij beïnvloeden onze energie, ons bewustzijn en onze atmosfeer. Door het water zijn we verbonden met het licht waardoor ieder levend wezen de downloads vanuit de Bron krijgt. Door het water herinnert een plant hoe die moet groeien. Door het water weten we wie we werkelijk zijn.’

Ze pauzeerde plechtig om de boodschap te laten landen.

‘Geen wonder dat al vele jaren men tracht het weer en de wolken te manipuleren.’ Zei Marieke.

‘Dat kan. Ook wij hebben hier een aandeel in. Velen willen die waarheid niet onder ogen zien. Maar stel je voor wanneer wij enkel positieve gedachten hebben. Dan zal dit ook over de wereld verspreid worden door het water. We kunnen naar de ander blijven wijzen. Toch ook zijn wij zelf de bron van kwaad en tegelijkertijd de sleutel. Nietwaar Cullen?”

Wij zijn de sleutel.

Het is aan ons of we door onze negatieve gedachten zure regen op ons laten neerdalen en onze wereld en onszelf blijven vergiftigen, dan wel dat wij onze geest ver-lichten van alle angst en zwaarte, zodat gouden regen ons kan zegenen.

Wil je meer weten over hoe dit te doen, meld je dan aan voor een Moments with Source van de Lichtkerk. Zie www.lichtkerk.nl

Liefs, Eveline