Hoewel het lijkt alsof de wurggreep van buitenaf steeds strakker om onze nekken gaat zitten, zijn het vooral onze eigen gedachten die ons in een wurggreep houden. We houden onszelf weg van de werkelijkheid waar we naar verlangen. Tegelijkertijd wordt wat wij onszelf vertellen weerspiegeld in de externe wereld. En zo blijven we ons gevangen voelen in een matrix die we zelf in stand houden terwijl we er ieder moment van kunnen vrij breken.

De afgescheidenheid van de Bron, Source, God, zit enkel in ons hoofd, net als de wurggreep.

Het is ons verzet ertegen dat die greep enkel verder versterkt. Door te strijden tegen de externe wereld en deze te zien als de vijand, zitten we niet alleen vast in de dualiteit, we dreigen er ook aan te onder te gaan. Het mee blijven spelen met het spel, zorgt niet dat het spel ten einde komt. Wie ook de winnaar wordt, het vraagt dan enkel om revanche. Plus je bevestigd deze werkelijkheid door er aan mee te blijven doen.

Van begin 2020 tot midden 2020 heb ik gestreden.

Tot ik realiseerde dat dat blijkbaar iets was wat ik al vele jaren deed. Strijden om mijn bestaan. Strijden om mijn stem te laten horen. Strijden voor mijn relatie te laten lukken. Strijden voor mijn kinderen die vast liepen op school. Ik stond continu in de survival modus en besefte pas op dat moment dat ik er aan onderdoor ging én dat ik een keuze hierin had.

Ik besloot het strijden te stoppen en te gaan voor wat ik wel wilde.

Natuurlijk betekende dat afscheid nemen van mensen, vriendschappen, en ook mijn relatie kwam ten einde. Ik kwam oog in oog te staan met mijn eigen angsten, mijn onzekerheid en tegelijkertijd mijn grootste verlangens. Vooral was het afscheid nemen van al die delen van mij waar ik aan gehecht was geraakt, waar ik mij mee had geïdentificeerd, maar die mij totaal niet dienden. Misschien had het me helpen overleven. Ik leefde echter niet. Ik had totaal geen joy meer.

Ik geloof dat het schrijven van mijn boeken therapeutisch was.

Al jaren schrijf ik voor mijn kinderen. Nu schreef ik vooral voor mijzelf. Ik kon niet anders en het schrijven bracht mij in een flow, in een andere dimensie en liet me werelden en mogelijkheden zien waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Daarnaast werkte het manifesterend. Met ieder woord dat ik toestond het daglicht te zien, werd mijn bewustzijn verruimt en werd er een nieuwe realiteit geboren.

Ik werd mij bewust van mijn sleutelrol. Ik had een keuze.

Mijn reis naar vrijheid en een leven vanuit alignment en joy begon met ‘Eva is lief. Uit de wurggreep van schuld’ en leidde me via ‘De bruine hoed. De weg uit de matrix.’, ‘Ik ben een Godin. Jij ook.’ en ’10 jaar duisternis. Van 2020 naar 2030’ naar ‘De kus van de baarmoeder. De weg naar verlichting.’ Pas vorige week toen ik mijn online training maakte, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.

Kun jij alles loslaten om te zijn wie je altijd al was?

Je bent wat je gelooft en wat je gelooft bepaalt je werkelijkheid. Ik mocht loskomen van wie ik dacht te (moeten) zijn. Voorbij alle verhalen die mij verteld waren en die ik was gaan geloven, mocht ik vooral mijzelf een ander verhaal gaan vertellen. Je bent zelf de creator van je werkelijkheid en we zijn hier echt om te leven in overvloed, liefde, harmonie en joy. We mogen de weerstand loslaten. We hebben die onszelf opgelegd.

Moeiteloos leven is leven zonder innerlijke weerstand.

Leven vanuit alignment is verbonden met het pad van je ziel hier op aarde het licht belichamen. Het leven is een spirituele ervaring die heel aards is. En dat gaat dus niet altijd over rozengeur en maneschijn. Wel over ervaringen, vertrouwen en meebewegen zonder in spanning te zijn over het resultaat. Want voorbij het dualiteitsdenken geeft iedere ervaring weer een kans op nog meer liefde. Hoe lekker is dat?

Van wurggreep naar vrijheid.

Ik heb een mega mooie innerlijke reis gemaakt en deze weg deel ik met veel liefde met jou. Ik geloof namelijk in de weg van joy, en hoop dat we met zijn allen weer vanuit deze energie elkaar gaan zien als prachtige en krachtige co-creators, vanuit een diep geworteld geloof in het goede, in de liefde, kunnen we samen-leven in een mooie wereld.

Ben je fan van mijn boeken, en/of wil je op een andere manier met mijn visie kennis maken en meer verbinding, moeiteloosheid en vreugde in je leven?

Dan is deze training met drie begeleide meditaties, zes video-berichten en 3 korte schrijfopdrachten iets voor jou. Ik neem je mee op deze reis naar een open, ontvankelijk liefdevol hart, een andere mindset en een volledig vertrouwen op je innerlijk kompas.

Meer informatie vind je hier.

 

Liefs, Eveline