We worden geleefd door de verhalen die ons verteld zijn en door de verhalen die we onszelf vertellen. We zijn er vaak zo in verstrikt geraakt dat we ze niet alleen koste wat het kost blijven leven, maar ook met hand en tand blijven verdedigen. Zelfs als er een veel beter alternatief lonkt, grijpt ons systeem terug naar het oude ‘vertrouwde’.

Dat ‘vertrouwde’ is echter vaak op geen enkele wijze gebaseerd op vertrouwen. Het is alleen bekend terrein, we zijn er mee opgegroeid dan wel omringd, het is herkenbaar en dus geven we het het stempel ‘veilig’. Dat het in vele gevallen helemaal niet raakt aan veiligheid, laat staan aan emotionele, mentale en fysieke veiligheid, weten we ergens in ons achterhoofd wel. En dat het totaal niet matcht met wat wij innerlijk weten is ook wel duidelijk.

Maar wat dan wel? Hoe dan wel?

Hoe kom je los van verhalen die niet jou best interest hebben, die je vasthouden in een loop van lijden en je weghouden van leiden?
Het belangrijkst is om te beseffen dat je ieder moment een andere keuze kunt maken. Het verleden heeft je weliswaar hier gebracht, maar dat dit niet wil zeggen dat je het mee moet blijven slepen, noch bepaalt het wie je nu bent. Toch is het misschien wel een van de slapste excuses om niet het leven te leiden waar je hart naar verlangt. Ja, maar ik ben zo, of: ja, maar mijn ervaringen hebben me zo gemaakt.

Je kunt ieder moment kiezen voor een clean slate, een tabula rasa, oftewel een schone lei. Het canvas van je leven is aan jou om te kleuren, jouw levensverhaal schrijf je zelf, jouw leven is jouw creatie. Go for it. Durf los te laten, opnieuw te beginnen, fouten te maken, te ontdekken. Maak een knieval, doe een buiging, lig languit en sta weer op. Dans, zing, huppel en lach. En vooral kies voor liefde. Wees zacht en ontvankelijk, open en nieuwsgierig, oprecht en geïnteresseerd.

Bereikte successen of teleurstellingen in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. Waarom zou je dan je beslissingen, je leven en je toekomst erop baseren?

Nog te vaak zijn we gehecht aan ons verleden en de identiteit en herkenbaarheid die het ons gaf. Bedoeld om ons bepaalde perioden te laten overleven, is het een manier van leven geworden en zijn we vergeten dat we een keuze hebben. En nog belangrijker dat als we niet kiezen we iedere keer van hetzelfde op ons pad krijgen. Kiezen we voor angst of voor liefde? De keuze is simpel, we willen allemaal liefde, maar hebben nog steeds geen idee hoe dat te doen.

Dus gaan we aan de slag met ons zelf, door middel van allerlei therapieën en blijven we maar processen. Ondertussen vragen we daarmee onbewust continu om erkenning van het oude verhaal als zijnde de waarheid en dus blijven we in de 3D wereld van dualiteit en afgescheidenheid hangen. Terwijl we toch daadwerkelijk liefde willen. Het strijden tegen en het helen van zijn beide twee kanten van dezelfde medaille. Het bevestigd de 3D denken en daarbij behorende ‘waarheid’. En dus vormt zich onze realiteit daarnaar. Niets mis mee, maar als je naar die andere realiteit wilt, dan heb je dus een andere keuze te maken.

Ik las laatst in mijn nieuwe favoriete boek: The dream, the journey, eternity and God:

“You did not come here to fix a broken world or to drag everybody over the finish line to the Promised Land. You are wayshowers. You are here to show humanity the way into higher levels of consciousness. Because you are in an experience of free will, you have the freedom to choose. …”

Ik had al weinig met de term lichtwerkers, dus deze term ‘wayshowers’ greep mij direct. Zeker omdat ik geloof dat je altijd een keuze hebt en dat wat je aandacht geeft groeit. Iets verderop in het boek staat:

“The human experience is a journey through different dimensions of consciousness, and it is within the 5th Dimension that you begin to move into True Creation. The 3rd Dimension is the dimension of separation. The 4th Dimension is the dimension of transformation. And the 5th Dimension is the dimension of pure love; in this dimension your well-being and abundance is assured.”

En nog iets verderop staat:

“In the 5th Dimension of consciousness, you recognize the pure love within yourself, within the other, and within all circumstances and conditions.”

In het boek wordt benadrukt dat we vooral ‘joy’: vreugde, mogen gaan ervaren. ‘Live your most joyfull life so that others can do the same.’ Dan ben je de ‘wayshower’ naar hogere niveaus van consciousness. Als je plezier ervaart in wat je doet, trek je dat aan. Dan leef je al je purpose. Dan leef je vanuit Source Energy, pure creation. Daar waar geen dualiteit is, alleen goddelijke instant creatie.

We zijn liefde, licht, zuiver Godsbewustzijn, wij zijn hier om dat in de materie, ‘and beyond’ te ervaren, voorbij de dimensie van gescheidenheid, voorbij tekorten, angsten, schuldgevoelens en schaamte, naar schaamteloos, vrij van schuld, ongegeneerd genieten van wie wij werkelijk zijn om zo de hemel op aarde te ervaren. Dit is geen nieuwe wereld die we moeten creëren, het is een realiteit die we bereiken als we leven vanuit een staat van pure liefde en joy ervaren in alles.

Alles dat gebeurt, gebeurt voor jou, niet tegen jou.

Als we kunnen uitzoomen, ons hart kunnen openen, onze geest verruimen, dan kunnen we vanuit het grotere geheel het leven en onszelf beschouwen voor wat het is: een magisch wonder. Ja, we kunnen kiezen voor liefde, zonder schuld dat we niet het duister in het licht zetten. Ja, we kunnen genieten zonder schaamte en zonder dat we ons schuldig moeten voelen, omdat anderen dit niet doen/kunnen. Ja, we kunnen ons leven zo magisch mogelijk maken, juist om het veld van bewustzijn te vergroten.

Mijn favoriete quote is misschien wel die van Confucius:

Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.

Je hoeft nergens aan te werken, je bent alles al.

Alles waar je naar verlangt ben je, zit in je. Breng het tot leven, laat het naar buiten komen, ontdek het, speel ermee, en geniet. Show the way. Ongegeneerd, schaamteloos, schuldenvrij, omdat dit jouw pure staat is. Dit is wie jij bent: liefde, harmonie, vreugde, overvloed, oneindige creatie. We kunnen de wereld echt veranderen met liefde. Door er voluit voor te kiezen.

Laat al die oude verhalen uit de 3D wereld achter je. Alles wat je ooit is verteld of wat je zelf bent gaan geloven aan beperkingen. Ze horen bij je verleden. Niet bij het NU en zeker niet bij je toekomst. Herinner je wie je werkelijk bent en ga weer spelen met het leven. ‘Je kunt dat niet’, ‘Dat is onmogelijk’, ‘Je kunt niet altijd lol hebben’, etc. Ze passen ons niet. Nooit gedaan. Jouw innerlijk kind, jouw ziel, weet dit.

Life is amazing.
And I am here to live it.
Let’s love the hell out of this world.
While dancing with life.

Meer weten: Lees ’10 jaar duisternis’.

 

Liefs, Eveline