Lieve jij,

De kus van de baarmoeder is een spirituele roman die je meeneemt naar de oerwond om daar het bloeden te stoppen. Het is een aangrijpend, maar hoopvol verhaal over een strenggelovige moslimman en een vrijgevochten christelijke vrouw die elkaar ontmoeten en gedwongen worden om samen te vluchten. Tijdens hun reis ontkomen ze er niet aan om diep in hun bekken te zoeken naar de weg. Terwijl achter hen hel en verdoemenis rijzen en hun toekomst onbekend is, vinden zij in hun overgave het antwoord.

De kus van de baarmoeder is meer dan een liefdesverhaal. Het is een ode aan de universele liefde die ons allen verbindt, ongeacht onze achtergrond of overtuiging. In een tijdperk waarin haat en verdeeldheid vaak de overhand lijken te hebben, biedt dit boek een krachtig tegengeluid en heelt het oude wonden door bruggen te bouwen.

Het boek beantwoordt de ultieme vraag: Als het einde van de mensheid nabij is, kan liefde deze redden?

Mijn vraag aan jou is nu: Als jij de keuze had, zou jij dan nog bloeden of zou je kiezen voor een leven in joy?

Liefs Eveline

Oefeningen/tips

  • Begin de dag met doen waar je blij van wordt. Doe iets voor jezelf, iets dat je dromen ondersteunt, je hart verwarmt, je vuurtje opstookt, iets dat ervoor zorgt dat je een oxytocine boost krijgt. Behalve dat je dan veel blijer opstaat, zet het ook de toon voor de rest van de dag.
  • Sluit de dag af met dankbaarheid en vergeef jezelf voor alles wat je niet hebt gedaan, kunnen doen, mis is gegaan, etc. We leven in een wereld waarin schuld(gevoelens) nog veel te veel een rol spelen. Door jezelf er iedere dag weer van te bevrijden, zal het je geest niet meer verzwaren en wordt het een way of living.
  • Ga steeds meer je dag indelen rondom wat jou joy geeft en kom vooral opdagen. Maak een commitment aan jezelf en koester die met alle liefde die je hebt. Hoeveel goede voornemens heb jij niet gemaakt, waar je nooit gehoor aan hebt gegeven. Commitment aan jezelf ontbreekt vaak omdat we het te groot maken, te zwaar, te veel. Maak daarom kleine stapjes.
  • Duik in je eigen verhalen. Welk verhaal springt eruit voor wat betreft ondermijnend voor jouw joy, voor het stromen van je levensenergie? Benut het choose your battles principe. Er is altijd wel een verhaal dat kan wachten. En er zijn altijd verhalen die zo om je aandacht vragen, dat je weet dat de tijd rijp is om ze te transformeren.
  • Get arroused. And get comfortabel with it. Ik vind het vooral in het Engels mooi klinken. Dat heb ik wel vaker, vandaar mijn Engelse termen. Doe dingen waar je seksuele levensenergie van gaat stromen en waar je een ondeugende, speelse, onderzoekende vibe van krijgt. Dat kan voor iedereen iets anders zijn. Ga ontdekken als een kind wat jou opwindt, waar wordt jij blij van, waar wordt je opgewonden van? Ga dit gevoel normaliseren, zodat je altijd vol verwondering, oordeelloze verwachting en juicyness het leven benadert. Je weet namelijk nooit wat voor lekkers er op je ligt te wachten.
  • Doe iedere dag iets waar je geen zin in hebt, maar wat wel je diepste verlangen dient. Met andere woorden, doe iets buiten je comfortzone gericht op je doel. Stretch jezelf. En of dat nu je geest of je lichaam is, of je hart, dat maakt niet zoveel uit. Conditioneer jezelf om joy te ervaren in de uitdaging, in dat wat misschien wel moeilijk gaat of een ver van je bed show is. Commitment aan je droom en verlangen, vraagt discipline, doorzettingsvermogen en zelfliefde. Vaak wordt gedacht dat het verschillende energieën zijn, in feite heeft alles met de liefde voor het pad van je ziel te maken. Wil je het echt? Go for it en geniet van het ontdekken, onderzoeken en vallen en opstaan.

Voor de vrouwen die niet meer willen bloeden

De eerste stap is om je geest te openen voor de mogelijkheid dat je niet hoeft te bloeden, maar wel vruchtbaar kunt zijn, zelfs tot in lengte van dagen. Daardoor betreed je het veld van het niet-weten, daar waar alles mogelijk is. Ga dan invoelen in je cyclus om er een mee te worden. Zodat je voelt in welke fase van je cyclus jij je bevindt. Ga afstemmen middels oefeningen of bijvoorbeeld meditaties welk verhaal er in jouw baarmoeder gekoppeld zit aan de oerwond. Wat maakt dat jij nog leegbloed, denkt dat je moet bloeden, maandelijks terugkerend bloedt? Zak in dat verhaal en geef het al je liefde.

Bevrijdt jezelf van de wurggreep van dit verhaal door liefde, licht en bewustzijn daar te brengen. En verbindt je niet langer met je bloed, maar met je water. Als je je handen op je onderbuik legt ter hoogte van je baarmoeder visualiseer dan je baarmoeder als een grote helderblauwe bron met een wit gouden licht. Doe dat zoveel als nodig is om daar heling te brengen en de wond te dichten. Ik krijg ondertussen best wel wat reacties van vrouwen die veel baarmoederhealings hebben gedaan waardoor hun bloeden beduidend minder werd, dan wel vrijwel volledig stopte. Maar ook vrouwen wiens lichaam uit zelfbescherming niet meer bloedde, om energie te besparen. Het is geen eenduidig of rechtlijnig pad naar het volledig in tune zijn met je lichaam en cyclus, maar je kunt er wel steeds meer liefde en aandacht brengen.

We zijn als vrouwen namelijk vaak te weinig aanwezig in ons bekken. Daar wacht echter niet alleen de slang op ons die onze bekken in de fik kan steken, maar ook een oneindige bron van wijsheid, liefde en joy. Samen geven zij stoomkracht en leiden ze ons naar een yoni-juicy leven. Er is daarvoor niet perse een weg, wel jouw weg. Ga haar ontdekken met de juicyness van een Goddess.

Ben je klaar om te breken met de wurggreep van angst, schuldgevoelens en schaamte?

Wil je leven vanuit alignment, joy en moeiteloosheid?
Smaken de oefeningen, meditatie en het extra hoofdstuk naar meer?

Dan is de online training ‘Van wurggreep naar vrijheid’ voor jou!

 

Cursus wurggreep

Eveline van Dongen

‘Zij is de woordvoerder van het gouden midden.’

Dat is misschien wel de beste omschrijving die ik vaak krijg. Ik ben jurist, auteur, spreker, priester en coach. Ik geloof dat de weg naar binnen de transformatie is die eenieder, zeker in de huidige tijd, mag doormaken: vanuit het angstveld naar het hartsveld. Met liefde wijs ik de weg naar het licht in onszelf. Zodat we vanuit het gouden midden, vanuit innerlijke autoriteit, ons kunnen verbinden met elkaar en het leven.

Dit doe ik middels mijn artikelen, boeken en mijn lezingen, en als lichtwijzer van de Lichtkerk. Met mijn kraakheldere analyses en liefdevolle visie op bewustwordingsprocessen, opent ik ogen en vooral harten. Mijn gepassioneerde stukken worden op social media vele duizenden keren gedeeld en zijn een baken van licht voor tienduizenden lezers.

Ik geloof dat de pen krachtiger is dan het zwaard en zijn sporen achterlaat tot in de eeuwigheid. We zijn wat we geloven. Onze werkelijkheid creëren we zelf. Daarom wil ik de juiste verhalen in het licht zetten. Zodat we gaan ontdekken wie we werkelijk zijn en we samen vanuit hervonden normen en waarden de nieuwe wereld kunnen gaan vormgeven. Ik geloof in het verhaal van de wingmakers dat kunst de weg naar binnen verlicht. Vandaar dat ik mezelf vooral een taalkunstenaar noem.

Op mijn site vind je meer over mijn boeken, diensten en de weg uit de matrix.

The only way out, is in.

Ik reis met liefde met je mee op dit pad. Wil je een 1 op 1 coachingtraject, neem dan contact met mij op voor een afstemmingsgesprek.

Liefs, Eveline