Over mij

“I do not need a spotlight, I am the light”

Eveline van Dongen

‘Zij is de woordvoerder van het gouden midden.’

Dat is misschien wel de beste omschrijving die ik vaak krijg. Ik ben jurist, auteur, spreker, priester en coach. Ik geloof dat de weg naar binnen de transformatie is die eenieder, zeker in de huidige tijd, mag doormaken: vanuit het angstveld naar het hartsveld. Met liefde wijs ik de weg naar het licht in onszelf. Zodat we vanuit het gouden midden, vanuit innerlijke autoriteit, ons kunnen verbinden met elkaar en het leven.

Dit doe ik middels mijn artikelen, boeken en mijn lezingen, en als lichtwijzer van de Lichtkerk. Met mijn kraakheldere analyses en liefdevolle visie op bewustwordingsprocessen, opent ik ogen en vooral harten. Mijn gepassioneerde stukken worden op social media vele duizenden keren gedeeld en zijn een baken van licht voor tienduizenden lezers.

Ik geloof dat de pen krachtiger is dan het zwaard en zijn sporen achterlaat tot in de eeuwigheid. We zijn wat we geloven. Onze werkelijkheid creëren we zelf. Daarom wil ik de juiste verhalen in het licht zetten. Zodat we gaan ontdekken wie we werkelijk zijn. Zodat we samen vanuit hervonden normen en waarden de nieuwe wereld kunnen gaan vormgeven. Ik geloof in het verhaal van de wingmakers dat kunst de weg naar binnen verlicht. Vandaar dat ik mezelf vooral een taalkunstenaar noem.

Op mijn site vind je meer over mijn boeken, diensten en de weg uit de matrix.

The only way out, is in.

Ik reis met liefde met je mee op dit pad.

“The only way out, is in”

Wie ben je? Wie wil je zijn?

Ik geloof oprecht dat we altijd een keuze hebben.

Ik geloof in het gouden midden, de weg van ons hart, die leidt naar ware vrijheid.

Ik geloof daarnaast ook dat alleen met een helder ver-licht hoofd je naar je hart kunt luisteren. Alleen dan zal de ware weg vooruit zich openbaren en zal je het Gouden Pad van je ziel kunnen bewandelen. 

Ik geloof ook dat we momenteel een collectief ontwaken doormaken, een great reset die tot een great awakening leidt. Het licht van onze ziel is daarbij ons innerlijk kompas. Ze komt van de sterren en straalt daarom in het donker het felst. Zo wijst zij ons de weg. We worden individueel uitgenodigd om de weg naar binnen te maken.

Ik geloof dat het vrouwelijk vuur hierbij een centrale rol speelt.

Niet het zalvende, maternaal narcistische, honingstropende, vleiende vrouwelijke. Maar het vlammende, knetterende, krachtige, verwoestende vrouwelijke vuur dat tegelijkertijd voedend, verwarmend en omarmend is.

Het vuur dat staat voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, harmonie en verbinding. Het vuur dat harten verwarmd en muren laat afbrokkelen. Te lang is zij verketterd, verbannen, gekneveld en gekaderd. Eeuwen kreeg zij de schuld, en moest zij zich aanpassen en conformeren. Zij droeg de lasten van de samenleving en liet deze verstikken in de verharding.

Het vrouwelijk vuur is zacht en krachtig.

Puur. Rauw. Intens. Het is het vuur van de creatie. De bron van het leven. Zij is het vuur dat ieder van ons individueel laat herrijzen uit de as als een feniks. Zij is terug om nooit meer weg te gaan. Zodat we kunnen gaan leven vanuit wie we werkelijk zijn: liefde, licht en energie.

Wij zijn de creators van onze eigen werkelijkheid, en die vormt zich naar wat wij geloven. Materie volgt bewustzijn. Zo binnen. Zo buiten. Het is onze geestelijke verlichting en de bevrijding van ons hart van alle duisternis die onze wereld goud laat kleuren.

Het is geen keuze meer, maar een onvermijdelijke eindbestemming.

Die weg leidt via vergiffenis en dankbaarheid, via de bevrijding van je angsten en het helen van je ziel met zelfliefde, naar het ware goud. Dan word je gelijk aan de Bron, de Galactische ZON, God.

Op het moment dat jij straalt als de zon, als jij goud bent, dan wordt jij het lichtend voorbeeld en kunnen anderen vanuit de hervonden connectie met hun eigen licht ook weer naar het gouden midden bewegen. Daar waar we elkaar vinden en waar vandaan we samen een nieuwe wereld kunnen creëren.

Een hart van goud.

Ik droomde als kind al van een gouden licht dat als een vloedgolf over de wereld stroomde. Deze tijd is nu aangebroken. Ik geloof daarom ook oprecht dat het nu de tijd is om in goud te investeren. In elkaar. In elkaars talenten, passies, dromen, in elkaars verhalen, in elkaars heling en in elkaars geluk.

Laten we het goud smeden in onszelf, als ware alchemisten, als meesters in de liefde.

Liefs, Eveline

De blauwe roos

De blauwe roos staat voor de Godin Sophia. Zij is vrouwelijke kant van het Christusbewustzijn. Zij werd de vrouw van God genoemd. Zij is echter zoveel meer. De blauwe roos is het symbool voor de goddelijke liefde. In de knop toont deze roos onze diepste wens, ons vurig verlangen, die via de roep van onze ziel zich een weg naar buiten brandt. Ik werd erdoor geroepen. Net als jij nu. Het is tijd dat we ons herinneren wie wij werkelijk zijn.

Zonder nog van haar bestaan te weten, kwam het verhaal van de Godin Sophia al op jonge leeftijd tot mij in de vorm van een blauwe roos. Deze prachtige bloem staat sindsdien voor mij symbool voor het vrouwelijke vuur, het blauwe vuur. Het meest hete vuur op wit vuur na. Ik geloof dat dit ons innerlijk vuur is en dat het ons leidt naar de eenheid in onszelf en met het leven. Al dat is.

Soms komt het verhaal al tot je voor je de boodschap hebt begrepen. Nu weet ik wat deze roos mij al die tijd wilde vertellen. Ik geloof dat haar boodschap een grootse belofte in zich heeft. Daarom deel ik haar verhaal met liefde. Zij is de bron van ons creatielicht, de weg vooruit. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit als wij het verhaal van Sophia zien voor wat het is: een uitnodiging om ons innerlijk vuur te laten ontvlammen en nooit meer te laten doven. 

Nieuwsbrief